9700 Szombathely

Mérleg u. 1.

Email

Központi telefon

+36 94 312 887

Energetikai fejlesztések megvalósítása a Perint Diszkont Kft-nél

2021.05.04. | Sajtóközlemény

Európai Uniós forrás segítségével energetikai fejlesztés megvalósítására került sor a PERINT Diszkont Kereskedelmi Kft. szombathelyi székhelyén, a GINOP-4.1.4-19-2020-02538 pályázat keretén belül. A Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása című pályázati kiírására benyújtott projekt 2,19 millió Forint támogatásban részesült.

A PERINT Diszkont Kereskedelmi Kft.-t 1991-ben alapították. A vállalkozás fő tevékenysége Élelmiszer, ital, dohányáru vegyes nagykereskedelme.

A vállalkozás 5 telephelyen, Szombathelyen, Körmenden, Celldömölkön, Pápán és Sopronban látja el tevékenységét, kiszolgálva ezzel Vas megye, Zala megye északi, Veszprém megye északnyugati, Győr-Moson-Sopron megye déli területét.

A cég a 3 nagy haza sörgyár (Heineken, Borsodi, Dreher) és a legnagyobb forgalmazók, gyártók kiemelt nagykereskedelmi partnere. Telephelyein közel 3000 termékkel, gyors és pontos kiszolgálással várja viszonteladó és lakossági vevőit. A cég irányítása Szombathely Mérleg u. 1. alatti irodaépületből történik, itt valósulnak meg a társasághoz kapcsolódó logisztikai, adminisztratív, informatikai, kereskedelmi irányítási tevékenységek.

A kedvezményezett neve: PERINT Diszkont Kereskedelmi Kft.

A projekt címe: Energetikai fejlesztés megvalósítása a Perint Diszkont Kft.-nél

Megvalósítás helyszíne: 9700 Szombathely, Mérleg utca 1.

A beruházás megvalósításának ideje: 2021.05.03-2021.05.04.

Beruházás összköltsége: 3.989.000 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 2.193.950 Ft

Támogatás mértéke: 55 %

Beruházás rövid bemutatása:

A fejlesztés célja a vállalkozás saját tulajdonú székhelyének energetikai fejlesztése volt. A beruházás keretében az alábbi tevékenységek megvalósítására került sor:

-21 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése

A fejlesztés indoka az volt, hogy a vállalkozás a tevékenységének ellátásához, működésének biztosításához semmiféle megújuló energia előállító technológiával nem rendelkezett, így egyrész a működési költségek optimalizálása, másrészről a villamos energiát megújuló energiaforrásból történő előállítása volt a cél, kiváltva ezzel a fosszilis energiahordozókat szinte teljes egészében.

A fejlesztéssel érintett épület a vállalkozás székhelye.

A fejlesztés hatására az épület villamos energia ellátását közel 20 százalékos mértékben a napelemes rendszer elégíti ki, így elmondható, hogy a működésre a beruházás közvetlen hatással nem bír, de az üzem költséget csökkentette.

A beruházás növelte az épület értékét, a pénzügyi mutatókat javította, valamint már középtávon biztosítja az alapot a következő beruházások és fejlesztések megvalósításához.

A projekt számszerűsíthető eredményei:

  • A megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség (GJ/év) – 83,16
  • A megújuló energia-termelés további kapacitása – (kW) – 21,00
  • A vállalkozások épületeinek éves elsődleges energia fogyasztásának csökkenése (kWh/év) – 0
  • Az üvegházhatású gázok becsült éves csökkenése (CO2 egyenérték (t)) – 17,38
  • Energiahatékonysági fejlesztések által elért primer energiafelhasználás csökkenés (GJ/év) – 124,74

További információ kérhető:

Horváth Vince Mihály

06 30/746-7933

Megújult a honlapunk!

Megújult a honlapunk!

Napokon belül teljesen megújúl a honlapunk. Most még nem minden funkció működik, de már csak pár nap és elstartolunk. Addig is keressenek bizalommal elérhetőségeinken!